Even Voorstellen…

Zippora Tieman

Zippora Tieman is de frontvrouw van Newspaper Taxi en neemt de meeste leadzang voor haar rekening. Zippora begon op de middelbare school haar carrière als zangeres in een rock-coverband. Na haar eindexamen studeerde ze een jaar lang muziek en theater in het Noorse Bergen, waar ze zich onder anderen toelegde op meerstemmig zingen en musical. Ook schreef ze daar haar eerste (Engelse) popsongs, waarbij ze zichzelf begeleidde op piano. Intussen is ze afgestudeerd aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden en schrijft ze melodieuze Engelse en Nederlandstalige liedjes.

Jan Hansma

Jan is op meerdere terreinen creatief. Hij is mulimedia designer en opgeleid in marketing. En Jan drumt in meerdere bands, hoofdzakelijk ’60s en ’70s muziek. Met zijn grote enthousiasme is hij de energieke motor achter de band. George Harrison werd de ‘stille beatle’ genoemd en Jan is misschien ‘de stille’ in Newspaper Taxi… Tot hij achter zijn drums kruipt!

Kyle de la Porte

Kyle heeft een afgeronde opleiding als bassist aan D’Drive in Leeuwarden. Hij speelt in meerdere bands waar hij ook backing vocals voor zijn rekening neemt. Kyle speelt -uiteraard- basgitaar, gitaar en toetsen. Samen met Jan vormt hij de solide rhythm basis van Newspaper Taxi en samen met Zippora en René zorgt hij voor de smaakvolle close harmony zangpartijen. Daarnaast neemt hij in een aantal songs de leadzang voor zijn rekening.

René de la Porte

Brit Rock en Beat liefhebber, gitarist/zanger. René weeft begeleiding en solopartijen door elkaar, begeleidt en is de muzikale kracht op de door Jan en Kyle gevormde rhytmesectie.
“Het allereerste nummer dat ik kon spelen was ‘I Should Have Known Better’, de B-kant van de eerste single (A-kant ‘Tell Me Why’) die ik samen met een platenspeler van mijn oom kreeg toen ik negen was”. Na diverse gitaren van hout, hardboard en plakplastic te hebben gemaakt kreeg hij op zijn twaalfde zijn eerste echte electrische gitaar. Rene heeft in diverse bands gespeeld en heeft een achtergrond als geluidstechnicus.