Voor Boekers

Op deze pagina vindt u alle benodigde informatie bij elkaar.

Newspaper Taxi is een tribute to The Beatles, die soms heel dicht bij de originele songs blijft, maar vaak een eigen draai geeft aan de arrangementen, en dat moet ook wel met een vrouw als leadzanger.
Trek je dansschoenen maar aan, want bij Newspaper Taxi is stilzitten een uitdaging.
Ze spelen liedjes variërend van oude rock’n roll uit de jaren 50, tot de rock songs uit de jaren 60 en natuurlijk een heleboel van de bekende meezingers. Boek Newspaper Taxi op bruiloften, feesten of in kroegen, of als je liever een intiemer concert wil, in de huiskamer.

Biografie

Newspaper Taxi is begonnen in 2015 en heeft sindsdien op verschillende gelegenheden gespeeld, waaronder verschillende kleine festivals zoals het Uitfestival in Leeuwarden, en mochten ze in Amsterdam al meerdere keren het podium van Muziekcafé The Waterhole op.

Zippora Tieman is zangeres en afgestudeerd aan de Academie voor Popcultuur, waarna ze als artiest, maar ook als coach werkt in de creatieve sector. Zij verzorgt de leadzang en meerstemmigheid in de band.

Kyle de la Porte is afgestudeerd bassist aan d’Drive en de jongste van het stel. Met zijn basgitaar op McCartney hoogte zorgt hij niet alleen voor de baspartijen, maar neemt ook de meerstemmigheid voor zijn rekening en hier en daar de leadzang.

René de la Porte is de nestor van de band en verzorgt naast zijn zang- en gitaarpartijen, ook het grootste deel van de arrangementen, waarin hij de partijen van Lennon en Harrison vaak samenvoegt en op één hals weet te spelen.

Jan Hansma heeft veel podiumervaring van het spelen in meerdere bands en is sinds december 2017 de vaste drummer van Newspaper Taxi. Hij is de stille kracht in de band en leidt de rest in het juiste tempo de sets door.

Fotomateriaal

Video

Roadmovie (promovideo)

Music

Do You Want To Know A Secret

It Won’t Be Long (Yeah)

 

Techniek

Line-up en priklijst

Stageplan

Diversen

Newspaper Taxi neemt doorgaans zelf een geluidstechnicus mee. In het geval wij ook geluid en licht meenemen krijgt u daar apart een factuur van. Wij hebben, om ons om te kunnen kleden en tijdens pauzes even terug te kunnen trekken, een aparte kleedruimte nodig, een spiegel zou heel erg fijn zijn. Als wij tussen 17:00 en 20:00 aanwezig moeten zijn i.v.m. opbouwen en/of soundcheck stellen wij een eenvoudige maaltijd zeer op prijs! Tijdens het optreden willen wij graag 4 glazen en 4 literflessen water op het podium hebben.