Even Voorstellen… Old

Zippora Tieman

Zippora Tieman (geb. 1989) is de frontvrouw van Newspaper Taxi en neemt de meeste leadzang voor haar rekening. Zippora begon op de middelbare school haar carrière als zangeres in een rock-coverband, waarmee ze op het Amersfoortse Lieve Vrouwe plein stond voor het festival Torenpop. Na haar eindexamen studeerde ze een jaar lang muziek en theater in het Noorse Bergen, waar ze zich onder anderen toelegde op meerstemmig zingen en musical. Ook schreef ze daar haar eerste (Engelse) popsongs, waarbij ze zichzelf begeleidde op piano. Intussen is ze afgestudeerd aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden en schrijft ze melodieuze Engelse en Nederlandstalige liedjes. Hierin beschrijft ze op poëtische wijze de mooie en moeilijke momenten die ze beleeft of om zich heen ziet gebeuren. In haar werk hoor je invloeden van de Ierse Lisa Hannigan en Amerikaanse Priscilla Ahn, maar ook van de Canadese singer-songwriter Peter Katz, met wie ze in maart 2011 en februari 2012 in Paradiso optrad.

Dennis van Someren

Dennis van Someren (geb. 1989) is multi-instrumentalist, bijna afgestudeerd aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden en drumt bij Newspaper Taxi.
Dennis is opgegroeid met The Beatles en altijd door hen geïnspireerd geweest voor het schrijven van zijn eigen muziek. Toen hij aansluiting vond bij Newspaper Taxi kwam er in wezen een droom uit. Als drummer kan hij genieten van de muziek waar hij van houdt en er tegelijkertijd een deel van zijn. Something van George Harrision is zijn favoriet.

Dennis schrijft als singer songwriter min of meer continu, hij is zeer productief en legt op die wijze het leven zoals hij dat ervaart vast in muziek,

Kyle de la Porte

Met zijn geboortedatum van mei 1999 is Kyle veruit de jongste van de band. Kyle heeft een afgeronde opleiding als bassist aan D-Drive. Hij speelt in meerdere bands waar hij ook backing vocals voor zijn rekening neemt. Kyle speelt -uiteraard- basgitaar, gitaar en toetsen. Samen met Jan vormt hij de solide rhythm basis van Newspaper Taxi en samen met Zippora en René zorgt hij voor de smaakvolle close harmony zangpartijen. Daarnaast neemt hij in een aantal songs de ;leadzang voor zijn rekening.

René de la Porte

René de la Porte (geb. 1958), de Nestor, Brit Rock en Beat liefhebber, gitarist/zanger. René weeft begeleiding en solopartijen door elkaar, begeleidt en is de muzikale kracht op de door Dennis en Kyle gevormde rhytmesectie. Samen met hen legt hij het muzikale fundament onder de prachtige stem van Zippora en de heerlijke meerstemmige zang.
Rene heeft in diverse bands gespeeld, heeft een achtergrond als geluidstechnicus en is als zodanig ook actief in het Tromptheater te Leeuwarden. Hij is ook singer/songwriter maar door drukte daar op het moment niet zo actief mee.

Samen met Zippora verzorgt René workshops voor groepen, recreatief maar ook als teambuilding of training.